“cu similartagged ilegal jumtateVirtual server hosting cheappesedistiijumtate ilegalnefavorabile deciziile contestatVps cpanel whmcontinuaWeb hosting companies in usapolitica
Ultimele stiri
Home » Politica » “USL trăieşte”, ilegal în jumătate din România
“USL trăieşte”, ilegal în jumătate din România

“USL trăieşte”, ilegal în jumătate din România


Folosirea mesajului “USL traieste” în campania electorala pentru europarlamentare a fost declarata ilegala de BEC, pentru jumatate dintre judetele tarii. În perioada urmatoare, urmeaza sa fie solutionate contestatiile si pentru celelalte judete. Chiar daca au câstigat la BEC razboiul pentru USL cu PSD, cei din PNL se plâng ca în teritoriu bannerele si afisele cu mesajul “USL traieste” continua sa fie folosite în campanie. Biroul Electoral Central a dat noi decizii nefavorabile Aliantei PSD – PC – UNPR, prin care interzice  folosirea sintagmei „USL traieste” în campania electorala pentru europarlamentare, în mai multe judete.  În prezent, în aproximativ jumatate dintre judetele tarii exista o astfel de decizie definitiva si obligatorie a BEC.


Purtatorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat ca la nivelul BEC au fost emise pâna în acest moment 23 de decizii prin care a fost interzisa folosirea “USL” pe afisele electorale ale PSD, solicitându-se autoritatilor locale ca materialele sa fie înlaturate în Vaslui, Olt, Timis, Botosani, Arad, Arges, Neamt, Ilfov, Dâmbovita, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinti, Iasi, Brasov, Caras-Severin, Alba, Bacau, Gorj, Calarasi, Galati, Bistrita-Nasaud si Maramures. BEC urmeaza sa solutioneze în perioada urmatoare si celelalte contestatii venite din teritoriu.


Initial, Alianta PSD–PC–UNPR primise unda verde din partea mai multor Birouri Electorale Judetene sa foloseasca mesajul “USL traieste” în campania pentru europarlamentare. PNL a contestat deciziile nefavorabile ale BEJ-urilor la Biroul Electoral Central, care a interzis prin mai multe decizii definitive si obligatorii folosirea acestui mesaj în campania pentru europarlamentare.


Chiar daca au câstigat la BEC, liberalii se plâng ca cei de la PSD nu tin cont de deciziile luate si nu au retras mesajele electorale cu “USL traieste”.


Purtatorul de cuvânt al PSD, Catalin Ivan, a declarat pentru gândul ca daca BEC decide ca pesedistii nu mai pot folosi acest mesaj vor folosi un mesaj similar, “cu alte cuvinte”.