anonimatul pastreze îsi2014principalulVirtual server hosting cheapVirtual server web hostingVps bestdirectorul curiel henrifostVps offerlicitatie
Ultimele stiri
Home » Magazin » Un diamant spectaculos, vândut cu 23,7 milioane de dolari
Un diamant spectaculos, vândut cu 23,7 milioane de dolari

Un diamant spectaculos, vândut cu 23,7 milioane de dolari


Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume în categoria sa, a fost vândut cu 23,79 milioane de dolari (comision inclus) la o licitatie organizata miercuri seara la Geneva de casa Christie’s, informeaza AFP. Acest diamant, taiat în forma de para si denumit “The Blue”, are 13,22 carate. Casa Christie’s îl estimase între 21 milioane si 25 milioane de dolari. Nestemata a fost cumparata cu 21,4 milioane de franci elvetieni (17,3 milioane euro).


Fostul sau proprietar a dorit sa îsi pastreze anonimatul. Cumparatorul este casa de bijuterii americana Harry Winston, care apartine grupului elvetian Swatch, a precizat Henri Curiel, directorul international al departamentului de bijuterii din cadrul casei Christie’s.


Cumparatorul a dorit într-o prima faza sa redenumeasca diamantul si sa îi spuna “Winston vivid blue”, apoi a decis în cele din urma pentru o versiune mai simpla – “The Winston blue”. Casa Harry Winston a fost cumparata de grupul Swatch, cel mai mare producator de ceasuri elvetiene, în ianuarie 2013. Grupul a anuntat în acest an ca intentioneaza sa sporeasca “portofoliul” de diamate al casei Harry Winston pentru a satisface mai bine cererea de pe piata internationala.


În urma cu sase luni, casa Christie’s a vândut la Geneva un diamant portocaliu din clasa “vivid”, considerat cel mai important din categoria sa, având 14,82 carate, cu pretul record de 35 milioane de dolari.


Diamantul albastru vândut miercuri seara la Geneva a fost lotul principal al acestei licitatii traditionale de nestemate si bijuterii de lux organizata anual de casa Christie’s.


La licitatie au fost propuse la vânzare 250 de loturi. Un alt succes al licitatiei de miercuri seara a fost înregistrat de o frumoasa bijuterie de epoca a casei franceze Cartier, denumit “diamant devant de corsage”, care include un diamant în forma de para, de 23,5 carate, ce a fost vânduta cu 14 milioane de franci elvetieni (11,4 milioane euro).


La rândul ei, Sotheby’s, principalul concurent al casei Christie’s, a vândut marti un diamant galben-narcisa, de 100,09 carate, cu 16,3 milioane de dolari (comision inclus).