15:45stiriechipelespaniolimomentarmateiVps cheap hostingWeb hosting companies in usadoua
Ultimele stiri
Home » Stiri externe » Un alt ROMÂN, pe lista pasagerilor din avionul care s-a prăbuşit AZI.
Un alt ROMÂN, pe lista pasagerilor din avionul care s-a prăbuşit AZI.

Un alt ROMÂN, pe lista pasagerilor din avionul care s-a prăbuşit AZI.


Un avion al companiei spaniole Swiftair operat de Air Algeria s-a prabusit joi, în Mali. La bordul aeronavei erau 116 persoane, între care si un pasager român . Presa franceza scrie ca cel putin 50 dintre pasageri sunt cetateni francezi. Compania aeriana Air Algeria a anuntat ca a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute dupa ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. Cursa AH5017 avea ca destinatie Alger. Doua avioane de tip Mirage 2000 ale armatei franceze cauta aeronava. Un avion cu 116 oameni la bord, inclusiv un cetatean român, s-a prabusit joi, undeva în desertul Sahara. Avionul apartinea spaniolilor de la Swift Air si era operat de Air Algeria, compania algeriana anuntând ca a pierdut contactul cu zborul AH5017 cu destinatia Alger dupa 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou (Burkina Faso). Este cea de-a treia tragedie aviatica în care a fost implicat un avion de pasageri care are loc în ultima saptamâna, dupa ce 298 de oameni au murit în prabusirea cursei MH 17 în Ucraina si alti 48 si-au pierdut viata miercuri, când un avio s-a prabusit în Taiwan, încercând pentru a doua oara o aterizare de urgenta.


UPDATE 17:51 Avionul s-a prabusit în Mali, anunta pe Twitter Air Algerie. Locul prabusirii ar fi în regiunea Tilemsi, la 70 de kilometri de Gao.UPDATE 16:30 Ministerul Afacerilor Externe confirma ca pe lista pasagerilor din cursa AH5017 se afla si un român: „Din informatiile preliminare obtinute de la ministerul algerian de externe rezulta ca la bordul avionului algerian apartinând Companiei aeriene Air Algérie s-ar afla un cetatean român. Ministerul  Afacerilor Externe este deja în contact permanent cu autoritatile algeriene. Misiunea diplomatica pastreaza permanent legatura cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara în limita competentelor legale”.FOTO: The Guardian


UPDATE 16:22 Un român figureaza pe lista pasagerilor avionului prabusit, informeaza Reuters.


Compania Air Algerie a comunicat ca la bord se aflau 50 de cetateni francezi, 24 din Burkina Faso, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un român, un belgian, un camerunez si un ucrainean.


UPDATE 16:07 Doua avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze cauta aeronava companiei Air Algerie


UPDATE 16:00 Reuters citeaza surse oficiale algeriene care confirma prabusirea avionului.


UPDATE 15:45 Le Figaro informeaza ca cel putin 50 din cei 110 pasageri de la bordul aeronavei apartinând Swift Air sunt cetateni francezi.


UPDATE 15:00 Zborul AH5017 s-a prabusit în Niger dupa ce a traversat o furtuna puternica, sustine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat ca avionul s-a prabusit din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Regiunea a fost afectata de furtuni violente si avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prabusit dupa ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit. Avionul ar fi fost gasit în apropiere de Niamey.


UPDATE 14:55 Cei sase membri ai echipajului avionului Air Algeria disparut joi între Ouagadougou si Alger sunt spanioli, a anuntat, la Madrid, sindicatul pilotilor de linie Sepla, relateaza AFP.


UPDATE 14:50 Avionul disparut s-ar fi prabusit, joi, dupa ce a intrat în spatiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anuntat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în editia electronica.


Avionul disparut pe ruta Ouagadougou – Alger era un MD83, apartinând companiei spaniole Swiftair, si avea la bord 110 pasageri si sase membri ai echipajului, informeaza compania pe site-ul sau de Internet.Un avion MD83, ce opera pentru compania Air Algerie si care a decolat la ora 01.17 GMT (04.17 ora României) din Burkina Faso catre Alger, urmând sa aterizeze la ora 05.10 GMT (08.10 ora României), nu a ajuns la destinatie. Contactul cu aeronava a fost pierdut, informeaza un comunicat publicat pe site-ul companiei spaniole.


La bordul avionului se aflau 110 pasageri si sase membri ai echipajului, dintre care doi piloti.


În acest moment, echipele de urgenta si personalul companiei Swiftair depun eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu aeronava.


Compania aeriana Air Algérie a anuntat joi ca a pierdut contactul cu zborul AH5017, la 50 de minute dupa ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso.


Pentru moment nu a fost oferita nicio informatie cu privire la numarul persoanelor aflate la bord.


“Serviciile de navigatie aeriana au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou – Alger, la 50 de minute dupa decolare”, a anuntat compania publica algeriana, citata de agentia APS.


“Air Algérie informeaza ca serviciile de navigatie aeriana au luat ultima data legatura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger în ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute dupa decolare”, precizeaza un comunicat.


Compania a pus în aplicare un “plan de urgenta”, potrivit textului.


Potrivit site-ului sau de Internet, Air Algérie asigura patru zboruri pe saptamâna catre Ouagadougou, dintre care unul pleaca, joia, din capitala.