2014Affordable shared hostingÎntr-un asociatiajeanaproximativprimaruluiaproximativdimineatafranteiVps offer
Ultimele stiri
Home » Stiri externe » Tigani romani stramutati de pe traseul Turului Franţei
Tigani romani stramutati de pe traseul Turului Franţei

Tigani romani stramutati de pe traseul Turului Franţei

Doua tabere de romi în care locuiau aproximativ 50 de persoane au fost demolate, joi dimineata, la Bondoufle, într-o zona prin care vor trece duminica rutierii participanti în Turul Frantei, informeaza AFP, citând surse concordante. 


Într-o hotarâre a autoritatilor locale datând din 22 iulie desfiintarea taberelor este justificata în special prin “trecerea Turului Frantei”, duminica, pe soseaua în apropierea careia erau instalati romii, ceea ce ar fi reprezentat “riscuri pentru securitate”.


Nicole Brulais, reprezentanta a Asociatiei de Solidaritate cu familiile române si rome, a declarat ca joi dimineata în cele doua tabere se mai aflau aproximativ 30 de persoane, între care si numerosi copii. “Pentru ei nu s-a planificat nicio cazare la hotel”, a precizat Brulais pentru AFP.


Într-un comunicat, asociatia Secours Catholique a explicat ca în luna ianuarie a primit asigurari din partea primarului din Bondoufle ca familiile de romi nu vor avea de suferit daca tabara nu se va mari, zona va fi bine întretinuta si va exista o colaborare între familii, serviciile sociale si Secours Catholique.


“Toate aceste conditii au fost îndeplinite”, a precizat asociatia, care considera evacuarea “de neacceptat din punct de vedere uman, absurda din puncte de vedere economic si de neînteles din punct de vedere politic”.


“Nu am promis acest lucru”, a reactionat primarul Jean Hartz. “Am spus acele lucruri referitor la o singura familie, formata din circa zece persoane, care se afla acolo de zece luni”, a adaugat Hartz.


În ceea ce priveste faptul ca prin zona va trece duminica Turul Frantei, Jean Hartz a spus ca “este o întâmplare”.


Ultima etapa a editiei din acest an a Turului Frantei se va desfasura, duminica, între localitatea Evry si capitala Paris, pe distanta de 137,5 kilometri.