2014vulnerabileinformeaza paris2014ilegalelivedreptuluiVps cpanel whm2014
Ultimele stiri
Home » Magazin » Scandal de proporţii în lumea pariurilor. Ce fac ei depăşeşte orice imaginaţie. Detalii incredibile despre o problemă uriaşă
Scandal de proporţii în lumea pariurilor. Ce fac ei depăşeşte orice imaginaţie. Detalii incredibile despre o problemă uriaşă

Scandal de proporţii în lumea pariurilor. Ce fac ei depăşeşte orice imaginaţie. Detalii incredibile despre o problemă uriaşă


Peste 100 de miliarde de euro se “spala” anual în lume în pariuri sportive, este concluzia unui studiu efectuat de Centrul International de Securitate în Sport (ICSS), organizatie cu sediul în Qatar, si Universitatea Sorbona din Paris, informeaza BBC.  Foto: Mediafax FotoRealizatorii raportului estimeaza ca 80 la suta din pariurile sportive se fac prin tranzactii ilegale, care sunt foarte greu de detectat. Pariorii mizeaza anual în sport sume între 200 si 500 de miliarde de euro, circa doi la suta din Produsul Intern Brut mondial, mentioneaza autorii studiului.


Cele mai vulnerabile sunt pariurile live, unde activitatile suspecte sunt si mai greu de depistat, a declarat Chris Eaton, director de integritate în cadrul ICSS.


“Evolutia rapida a pietei pariurilor sportive a sporit riscul de infiltrare a crimei organizate si de spalare de bani”, a precizat Eaton, fost director de securitate al FIFA.


Sporturile cele mai afectate sunt cricketul si fotbalul, dar tenisul, baschetul, badmintonul si cursele auto-moto sunt de asemenea amenintate.


Raportul sugereaza si solutii practice pentru combaterea pariurilor ilegale si meciurilor aranjate. Printre acestea se numara crearea unei taxe pentru finatarea investigatiilor în domeniu si interzicerea dreptului de a paria pentru jucatori antrenori si oficiali, pe sportul în care activeaza.