actualitatedescarcagrupariiperchezitiilor urmaromâneVps car rentalle-arinfractionaleduse
Ultimele stiri
Home » Actualitate » Perchezitiile continua in dosarul de evaziune de peste şase milioane euro
Perchezitiile continua in dosarul de evaziune de peste şase milioane euro

Perchezitiile continua in dosarul de evaziune de peste şase milioane euro


Peste 30 de perchezitii au loc joi, în Capitala si în doua judete, la membrii unei grupari care ar fi achizitionat metale înalt aliate din Italia sau Olanda, în valoare de 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi vândut pe piata interna prin firme fantoma, prejudiciul fiind de sase milioane de euro.  Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Române, 37 de perchezitii au loc în doua judete si în municipiul Bucuresti, la locuintele membrilor unei grupari infractionale specializate în evaziune fiscala care ar fi actionat în Capitala si în doua judete.


Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii ar fi achizitionat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia si Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piata interna, iar pentru a se sustrage de la plata TVA ar fi înregistrat în contabilitate achizitii fictive de marfuri de la mai multe firme tip “fantoma, generatoare de TVA deductibila, compensând astfel TVA colectata la vânzare.


Pentru a-si descarca stocul de marfa achizitionat fictiv de la firmele “fantoma”, membrii gruparii ar fi facut livrari fictive catre societati comerciale din Bulgaria, pe care le controlau prin interpusi. De asemenea, pentru ascunderea activitatilor ilicite, suspectii ar fi cesionat fictiv partile sociale detinute la societatile comerciale folosite în activitatile infractionale si ar fi distrus documentele contabile.


Conform sursei citate, prejudiciul produs de membrii gruparii a fost estimat la aproximativ sase milioane de euro.


În urma perchezitiilor vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând sa fie duse la audieri.


La descinderi, care au loc într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, participa peste 200 de politisti – 110 de la Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR, precum si de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Ilfov, Arges, Iasi si ai Politiei Capitalei, sprijiniti de 27 de echipaje de interventie rapida.