with:Unlimited web hosting indiataggeducraineniVps 30 day trialemisarulceleVps offerWeb hosting companies in usasperam special
Ultimele stiri
Home » Stiri externe » Observatorii OSCE şi militarii deţinuţi de insurgenţi proruşi în Ucraina au fost eliberaţi
Observatorii OSCE şi militarii deţinuţi de insurgenţi proruşi în Ucraina au fost eliberaţi

Observatorii OSCE şi militarii deţinuţi de insurgenţi proruşi în Ucraina au fost eliberaţi

 

Observatorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare în Europa si militarii ucraineni retinuti de insurgenti prorusi de opt zile în orasul Slaviansk au fost eliberati, anunta un oficial rus, citat de AFP. AFP PHOTO / STRINGER

 

 

“Toate cele 12 persoane care figurau pe lista mea au fost eliberate”, a anuntat sâmbata emisarul rus Vladimir Lukin.

 

Douasprezece persoane – sapte straini (observatori OSCE) si cinci militari ucraineni – au fost retinute pe 25 aprilie de separatisti prorusi, care îi considerau “prizonieri de razboi”.

 

Insurgentii prorusi i-au eliberat si pe cei cinci militari ucraineni.

 

Liderul insurgentilor separatisti, Viaceslav Ponomariov, a confirmat eliberarea observatorilor straini si a militarilor ucraineni. “Dupa cum am promis, am celebrat împreuna ziua mea, ieri. Au fost oaspetii mei, iar acum au plecat”, a spus Ponomariov.

 

“Suntem fericiti ca am reusit sa plecam. Suntem bine, date fiind circumstantele”, a declarat colonelul Axel Schneider, unul dintre observatorii OSCE eliberati. “Acum plecam de la Slaviansk împreuna cu emisarul special rus si speram ca vom ajunge la Donetk, de unde vom reveni în Germania”, a adaugat el.