10 best web hostingadoptarea”si altaVirtual server hosting cheap2014precisVps cheap hostingVps cpanel whmVps offersuntem
Ultimele stiri
Home » Politica » Noul termen dat de Băsescu pentru intrarea României în Schengen
Noul termen dat de Băsescu pentru intrarea României în Schengen

Noul termen dat de Băsescu pentru intrarea României în Schengen


Dupa ce ieri a anuntat la Alba Iulia ca nu vrea sa îsi încheie mandatul înainte de intrarea Românieie în Schengen, presedintele Traian Basescu a dat astazi si un termen pentru luarea deciziei: iunie pentru spatiul aerian si 2015 pentru granitele terestre.Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Iasi, ca spera ca în iunie sa se ia decizia intrarii României în Schengen cu aeroporturile si porturile, iar în anul 2015 sa se produca intrarea si cu fortele terestre.


Presedintele a spus, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara la Iasi, ca România este membra UE, însa integrarea nu s-a încheiat.”Efortul de integrare nu este mic si nici nu e întotdeauna cu succes”, a continuat seful statului.


El sustine ca, pe termen mediu, România trebuie sa faca si pasii urmatori în procesul de integrare europeana, respectiv intrarea în spatiul Schengen si adoptarea monedei euro.


”Si cu una si cu alta nu suntem foarte departe, dar nu reusim sa ajungem exact acolo unde vrem. Sper ca anul acesta, mai precis în iunie, sa se stabileasca intrarea în Schengen pe prima faza, cu aeroporturile si cu porturile, iar în 2015 sa se produca intrarea si cu frontierele terestre”, a precizat presedintele Basescu.