pnlcolaborarii excluderea precizatVps 1gbpspremier pozitia pentrupoliticaînlocuiascaprim-vicepresedintele klausWeb hosting rating
Ultimele stiri
Home » Politica » Iohannis, şah la Ponta: EXCLUS PSD dacă voi fi premier!
Iohannis, şah la Ponta: EXCLUS PSD dacă voi fi premier!

Iohannis, şah la Ponta: EXCLUS PSD dacă voi fi premier!


Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri ca, în cazul în care va ajunge în pozitia de premier, coalitia guvernamentala care îl va sustine nu îi va include pe social-democrati. Klaus Iohannis, numarul doi în Partidul National Liberal, face scenarii electorale sumbre pentru PSD. Daca va ajunge sa îl înlocuiasca pe Victor Ponta la Palatul Victoria, Iohannis exclude o coalitie cu PSD.


“În cazul în care as fi premier, as avea o coalitie guvernamentala care nu include PSD. (…) Acest lucru (o eventuala guvernare comuna cu PSD, n.r.) în momentul de fata si în perioada urmatoare este exclus. Aceasta despartire a fost dureroasa, pentru noi a fost extrem de dureroasa fiindca, practic, noi de la guvernare – care totusi aduce câteva beneficii unui partid politic, de aceea toate partidele vor sa fie la guvernare – noi am ajuns direct în opozitie. (…) Aceasta despartire a aratat ca nu putem sa ne întoarcem, deci o refacere a USL este exclusa din capul locului, o revenire într-o guvernare comuna PNL – PSD în viitorul foarte apropiat putem sa o excludem din capul locului”, a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv.


Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca o eventuala colaborare guvernamentala cu PSD ar putea fi decisa peste câtiva ani, când cele doua partide vor fi conduse de alti lideri.

    

Totodata, Iohannis a admis faptul ca el si Crin Antonescu formeaza un tandem pentru pozitia de premier si cea de sef al statului, însa negocierile pentru “coagularea” dreptei vor trebui purtate dupa alegerile europarlamentare.


Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca excluderea colaborarii cu PSD nu este legata de persoana lui Crin Antonescu, ci este o decizie asumata a partidului. De asemenea, Iohannis a mentionat ca, personal, crede ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu se va întoarce în PNL, însa nu pentru o functie de conducere, pentru acesta trebuie sa treaca mai mult timp.