2014aproximativamerican” militar2014stiriVirtual server web hostingînconjuratînregistrareaVps cpanel whmWeb hosting companies in usa
Ultimele stiri
Home » Stiri externe » Inregistrarea video cu eliberarea sergentului american Bowe Bergdahl postata de talibani afgani

Inregistrarea video cu eliberarea sergentului american Bowe Bergdahl postata de talibani afgani


Rebeliunea islamista afgana a publicat miercuri pe site-ul sau înregistrarea video a eliberarii sergentului american Bowe Bergdahl, predat în plina campanie afgana unor forte americane sosite la bordul unui elicopter, relateaza AFP.


Înregistrarea video a eliberarii sergentului american Bowe Bergdahl are aproximativ 17 minute si e intitulata “Ceremonie de schimb a unui militar american”. În înregistrare sergentul Bergdahl, în vârsta de 28 de ani, cu capul ras si barbierit, apare îmbracat într-o camasa traditionala afgana, alba, înconjurat de barbati purtând turbane.


 


Grupul asteapta, dupa care aterizeaza un elicopter, iat trei barbati în civil ies din elicopter si merg sa-i întâlneasca pe talibani si pe militarul american.Americanii si rebelii se saluta dând mâna, iar câteva secunde mai târziu Bergdahl – dupa ce este perchezitionat corporal rapid – este condus la bordul elicopterului, care decoleaza si se îndeparteaza. Ulterior, pe înregistrare apare mesajul “Nu reveni în Afganistan”.


Bowe Bergdahl a fost eliberat sâmbata, dupa cinci ani de captivitate, în urma unui schimb cu cinci cadre talibane detinute la Guantanamo. Aceasta întelegere a fost îndelung negociata sub egida Qatarului, care a actionat ca intermediar.În înregistrarea video publicata miercuri de catre comandamentul rebelilor afgani apar, de asemenea, imagini cu sosirea celor cinci talibani, duminica, în Qatar, primiti în mod triumfal de catre rudele lor.
Bergdahl era spitalizat în continuare marti, la centrul american din Landstuhl, în Germania, starea sa fiind “stationara” potrivit spitalului.