celeCheap radio hostinglamuririVps 30 day trialaceasta desprevorbescVps cpanel whmdragnea declaratprimulWeb hosting rating
Ultimele stiri
Home » Politica » Dragnea va avea cu Negoiţă şi Ghiţă “o discuţie între oameni”
Dragnea va avea cu Negoiţă şi Ghiţă “o discuţie între oameni”

Dragnea va avea cu Negoiţă şi Ghiţă “o discuţie între oameni”


Dupa ce vicepresedintele PSD, Robert Negoita, a sesizat Parchetul General sustinând ca deputatul PSD, Sebastian Ghita, l-a amenintat cu moartea, presedintele executiv al pesedistilor a spus ca va avea o discutie “între oameni” cu acestia sa vada de la ce a izbucnit acest conflict. Vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a declarat ca va discuta cu primarul sectorului 3, Robert Negoita, si cu deputatul Sebastian Ghita, fiind prieten cu amândoi, pentru a vedea ce a determinat plângerea penala a lui Negoita împotriva lui Ghita pentru amenintare cu moartea.


Dragnea a declarat ca a aflat din presa despre aceasta situatie.


“Dupa sedinta de guvern am vazut si eu aceasta stire, n-am reusit sa vorbesc cu niciunul dintre ei. Dupa ce plec de aici, o sa încerc sa-l contactez ori pe domnul Robert Negoita, ori pe domnul Sebastian Ghita, în primul rând sa încerc sa aflu ce a determinat aceasta reactie”, a spus Dragnea.


Întrebat ce ar putea face ca presedinte executiv al PSD în acest caz, Dragnea a precizat ca va avea cu cei doi “o discutie între oameni”, fara sa ia în calcul functiile de partid, mai ales ca este prieten cu acestia.


“Nu e vorba de presedinte executiv, e vorba de o discutie între oameni, nu stam cu gradele pe umeri sau cu functiile în fata. Sunt prieten cu amândoi si vreau sa vad ce a determinat aceasta reactie. Sper sa nu fie nimic serios, sper”, a afirmat liderul PSD.


Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a depus marti, la PICCJ, o plângere penala împotriva deputatului Sebastian Ghita, dupa ce acesta l-ar fi amenintat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la iesirea de la parchet, lamuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.


“Aici am o plângere penala împotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamâna m-a sunat si m-a amenintat la telefon într-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea, adica o chestiune, în opinia mea, foarte grava si, din aceasta perspectiva, cred ca este de datoria mea sa dam un semnal în aceasta tara ca cu astfel de securisme si cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare pacat ca un deputat în România, în Europa, ameninta cu moartea un primar de sector”, a declarat Negoita.


Edilul Sectorului 3 a mai aratat ca justitia trebuie sa lamureasca acest caz si ca are încredere în anchetatori.


Întrebat cum au sunat amenintarile, în special cele cu moartea, Negoita a raspuns: “Mi-a spus: ‘Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o sa te termin. Mori de mâna mea, nu o sa te las’. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”.


Robert Negoita a mai spus, întrebat daca a înregistrat convorbirea telefonica în care a fost amenintat: “Nu fac asa ceva, nu sunt securist”, el precizând, în acelasi context, ca stie ca institutii abilitate ale statului înregistreaza convorbiri telefonice.


Primarul a mai aratat ca nu era în relatii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghita.


Plângerea lui Negoita a fost înregistrata la Registratura Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), urmând sa fie repartizata unui procuror.


Negoita a spus ca va reveni la Parchet atunci când va fi chemat de un procuror, pentru declaratii.


Robert Negoita si Sebastian Ghita sunt colegi de partid – PSD, unde primul este vicepresedinte, iar al doilea, deputat de Prahova.