(sri)dosarCheap radio hosting2014supraveghere comisiilebeneficiat2014sprijinul beneficiat procuroriiWeb hosting rating
Ultimele stiri
Home » Politica » CUTREMUR pe scena politică românească. Şeful partidului a fost ARESTAT chiar în plină campanie electorală. BREAKING NEWS!
CUTREMUR pe scena politică românească. Şeful partidului a fost ARESTAT chiar în plină campanie electorală. BREAKING NEWS!

CUTREMUR pe scena politică românească. Şeful partidului a fost ARESTAT chiar în plină campanie electorală. BREAKING NEWS!


Procurorii DNA au beneficiat de sprijinul SRI pentru a întocmi primul dosar de coruptie din aceasta campanie electorala, ei cerând arestarea preventiva a Mihaelei Bodonea, presedinta Partidului Verde Bihor, care a cerut 6.500 de euro pentru a ceda Partidului Dreptatii Sociale 192 de locuri în comisiile de supraveghere a unor sectii de votare.Sefa organizatiei Bihor a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, a fost retinuta, duminica, de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formatiuni politice 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor sectii de votare.


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii DNA Oradea au dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, începând de la 18 mai 2014, ora 2:30 pâna la 19 mai, ora 02:30, a Mihaelei Florentina Bodonea, pentru folosirea influentei în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.


Potrivit ordonantei de retinere, în perioada aprilie – mai, în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în 25 mai 2014, Bodonea, “în calitate de presedinte al filialei judetene Bihor a unui partid politic (Partidul Verde – n. r.), folosindu-si influenta si autoritatea conferite de calitatea detinuta în aceasta formatine, a pretins si acceptat suma de 11.010 euro, de la un denuntator, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor”.


Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, ca denuntatorul este reprezentant al Partidului Dreptatii Sociale.


“Aceasta suma de bani a fost solicitata în scopul distribuirii unui numar de 325 de locuri, (reprezentând 50% din numarul total al sectiilor de votare din judetul Bihor), care i-au revenit partidului din care facea partea inculpata, în urma unor întelegeri cu formatiunea careia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorti, de catre Biroul Electoral Judetean Bihor, pentru membrii partidului din care facea parte martorul denuntator. În prealabil, martorul denuntator a purtat mai multe discutii pe aceasta tema cu reprezentantii unei alte formatiuni politice, care i-au comunicat ca toate locurile alocate lor în comisiile sectiilor de votare, fusesera distribuite, în urma unei întelegeri, partidului din care facea parte inculpata Bodonea Mihaela. Astfel, în urma negocierilor purtate cu inculpata Bodonea Mihaela, s-a stabilit ca formatiunea politica din care facea parte martorul denuntator va primi un numar de 50 de locuri, în schimbul sumei de 100 lei/loc, în comisiile sectiilor de votare.”, arata DNA.


Dat fiind interesul pentru toate cele 651 de locuri la care partidul Mihaelei Bodonea avea dreptul în comisiile sectiilor de votare, denuntatorul i-a oferit acesteia 150 de lei/loc, sustin anchetatorii.


Bodonea a acceptat oferta si i-a comunicat denuntatorului ca va face demersuri astfel încât partidului reprezentat de acesta sa-i fie distribuite minimum 50% din locuri în comisiile sectiilor de votare, respectiv minimum 325 de locuri, mai arata DNA.


Listele privind compunerea comisiilor fiecarei sectii de votare urmau a fi depuse la Biroul Electoral Judetean pâna duminica, 18 mai. “În data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denuntator suma de 6.500 Euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor sectii de votare de pe raza judetului Bihor.De asemenea, cu aceeasi ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis ca, în perioada imediat urmatoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, înca cel putin 100 de locuri de membri în comisiile de supraveghere a sectiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mai precizeaza procurorii anticoruptie.


Mihaela Bodonea va fi prezentata Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventiva.


În acest dosar, procurorii DNA au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii (SRI) – Directia Judeteana de Informatii Bihor.