drepteiCheap radio hostingUnlimited web hosting indiataggedtoamneiVps cpanel whmalegerileWeb hosting companies in usabatalia acestuia potrivit
Ultimele stiri
Home » Politica » Crin Antonescu renunta la candidatura la alegerile prezidentiale, dar si la sefia interimara a liberalilor.
Crin Antonescu renunta la candidatura la alegerile prezidentiale, dar si la sefia interimara a liberalilor.

Crin Antonescu renunta la candidatura la alegerile prezidentiale, dar si la sefia interimara a liberalilor.


Crin Antonescu renunta la candidatura la alegerile prezidentiale, dar si la sefia interimara a liberalilor.  Foto: Mediafax FotoCrin Antonescu a anuntat astazi ca renunta la candidatura la prezidentiale, chiar daca se considera cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea.


„Consider ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea. Stiu la fel de bine clasa politica româneasca, eu stiu ca oamenii politici adevarati schimba sondajele. Am tot ce e necesar pentru aceasta lupta. Nu am timp sa vindec resentimente. Constient ca e urgent ca eforturile de unificare a dreptei sa mearga înainte, anunt intentia de a nu candida la presedintia României”, a spus Antonescu, care a adaugat ca este necesara desemnarea “grabnica” a unui candidat al dreptei, pâna pe 15 iulie, care sa fie mai usor de acordat de politicienii si presa de dreapta.


Potrivit acestuia, batalia toamnei va fi “între pietoni si baroni”. Liberalul a precizat ca îsi renunta începând de la sedinta de luni a conducerii PNL si la functia de presedinte interimar.


“Pun capat si interimatului meu, iar luni îi vor ruga pe colegii mei sa preia efectiv toate atributiile care trebuie exercitate în aceasta luna”, a spus Antonescu.


El si-a dat demisia din fruntea partidului, a doua zi dupa ce s-au anuntat rezultatele de la europarlamentare, PNL nereusind sa treaca tinta stabilita de Antonescu, de 20%.


Conducerea partidului va fi asigurata pâna la Congresul de la sfârsitul lunii iunie de prim-vicepresedintele interimar, Klaus Iohannis.


Antonescu a tinut sa-si anunte colegii ca în cadrul procesului de fuziune cu PDL, la care se lucreaza în acest moment, partidul nu va renunta la titulatura de PNL.


“Pentru a înlatura complet pericilul de a fi capturat de eforturile PSD si guvernul PSD, pentru ca negocierile cu PPE sa fie finalizate si am mentinut acest interimat sa demaram rapid un proces de reconstructie a legitimare a dreptei. Pentru ca am ajuns la acest subiect vreau sa le spun tuturor membrilor PNL, nimeni din PNL nu va pune problema schimbarii acestui nume istoric. În cursul unor negocieri, care presupun o atentie reciproca, le spun tuturor, chiar daca nu voi mai fi presedinte, sunt aici si garantez ca numele si identitatea PNL nu vor fi sub nicio forma si motiv schimbate”, a spus Crin Antonescu în ultima sa conferinta în fruntea PNL.


Vasile Blaga a declarat dupa negocierile PNL – PDL ca pe baza sondajelor de opinie va fi stabilit candidatul dreptei la prezidentiale, din partea democrat liberalilor urmând sa fie masura Catalin Predoiu. Liberalii îl propun pentru aceasta functie pe Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.


Iohannis îl lauda pe Antonescu


Prim-vicepresedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a catalogat gestul lui Crin Antonescu de a se retrage din competitia prezidentiala drept un „gest unic”, „gestul unui mare om politic”.


„Prin decizia luata, Crin Antonescu a dovedit ca pune interesul partidului si al României înaintea propriului interes si a propriei cariere politice. Consider ca, prin gestul facut astazi, Crin Antonescu ramâne cel mai valoros om al Partidului National Liberal si sper si îmi doresc ca împreuna sa reusim sa întarim PNL si sa atingem împreuna obiectivele politice pe care si le propune Partidul National Liberal”, sustine Klaus Iohannis.


Crin Antonescu a anuntat astazi ca renunta la candidatura pentru prezidentiale, dar si la functia de presedinte interimar al PNL.


Klaus Iohannis este principalul favorit pentru a prelua presedintia PNL, dar si pentru a deveni candidatul dreptei la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.