recordAffordable shared hostingstabilit2014filmatfilmulori bicicletei spateVps cpanel whmspate
Ultimele stiri
Home » Magazin » Ce a făcut un ciclist din Covasna pentru a intra în Cartea Recordurilor
Ce a făcut un ciclist din Covasna pentru a intra în Cartea Recordurilor

Ce a făcut un ciclist din Covasna pentru a intra în Cartea Recordurilor

Ciclistul covasnean Orbán-Barra Gábor a doborât, la Zilele orasului Sfântu Gheorghe, recordurile la mersul în spate cu bicicleta si la sarituri pe roata din spate, întregul eveniment fiind filmat si urmând sa fie trimis catre Guinness Book pentru omologare.

Sportivul Orbán-Barra Gábor din Sfântu Gheorghe, membru al clubului de ciclism Tusnad Cycling Team, a reusit, sâmbata seara, sa doboare doua recorduri Guinness Book, în cadrul unui eveniment inclus în programul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Astfel, Orbán-Barra a reusit sa parcurga 27,58 de metri la mers în spate cu bicicleta, iar vechiul record era de 18,18 metri, stabilit acum sase ani de catre un american.

De asemenea, sportivul a reusit sa sara cu roata din spate a bicicletei de 309 ori, astfel depasind vechiul record, de 240 de sarituri, stabilit în 2012 de un italian.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au declarat ca totul s-a filmat, pe baza unui scenariu bine stabilit, iar filmul va fi trimis în Marea Britanie, pentru ca oficialii Guinness Book sa poata omologa cele doua recorduri.

Zilele municipiului Sfântu Gheorghe au început în 26 aprilie, iar primele cinci zile au fost consacrate exclusiv artei si culturii, fiind prezenti la Sfântu Gheorghe trupe teatrale, formatii de jazz, artisti din tara si din strainatate, mestesugari. La sfârsitul saptamânii, pe cele doua scene mari amplasate în centrul municipiului au sustinut concerte formatii renumite din strainatate si din România, precum ar fi Vama, Connect-R si Rednex.

Zilele Sfântu Gheorghe se vor încheia, duminica seara, cu un foc de artificii, în acordurile pianistului Havasi Balázs.

Bugetul estimat al manifestarii se ridica la 1-1,2 milioane de lei, din care peste 300.000 de lei s-au alocat din bugetul local, restul cheltuielilor fiind acoperite din taxele adunate de la comerciantii care au participat la târg, din sponsorizari, contracte de publicitate.