Affordable shared hostingeuroparlamentarulliber circulam libersemneze decisVps 30 day trial“viitorul poate’50 aniivremuritrebui
Ultimele stiri
Home » Politica » Avertismentul Monicăi Macovei: Socialiştii vor întoarce Europa la comunism
Avertismentul Monicăi Macovei: Socialiştii vor întoarce Europa la comunism

Avertismentul Monicăi Macovei: Socialiştii vor întoarce Europa la comunism


Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca, daca socialistii europeni vor obtine o majoritate cu care sa conduca Europa, “ne asteapta vremuri de teroare si întoarcerea la comunism”, iar alegerea lui Martin Schulz ca presedinte al Comisiei Europene ar fi “un mare pericol si pentru România”. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, într-o conferinta de presa sustinuta la Târgu Mures, ca, în toamna, Parlamentul European va alege presedintele Comisiei Europene, dar candidatul anuntat de socialisti, Martin Schulz, ar reprezenta “un mare pericol si pentru România”, transmite corespondentul MEDIAFAX.


“Stiti ca sunt deja candidati anuntati, pe stânga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz sa ajunga presedinte al Comisiei Europene, si pentru România, si pentru directia vest, adica Uniunea Europeana, pentru România. (…) Gânditi-va ce ne asteapta daca socialistii vor avea o majoritate cu care sa conduca Europa: ne asteapta vremuri de teroare si întoarcerea la comunism”, a spus Macovei.


Ea a precizat ca se bazeaza pe “fapte”, amintind ca, în aprilie, când forurile europene au decis sa sanctioneze Federatia Rusa, Martin Schulz, “seful lui Ponta si candidatul socialistilor la functia de presedinte al CE”, s-a declarat public împotriva, argumentând ca Europa ia gaz de la rusi.


Europarlamentarul PDL a subliniat ca nu mai trebuie acceptat “acest santaj cu gazul rusesc” si nici “vânduta pe gaz rusesc libertatea” celor din Ucraina sau Republica Moldova, ci gasite alte surse sau achizitionarea de gaz din Norvegia si SUA.


“Viitorul nostru nu poate fi determinat de un santaj permanent din partea Rusiei, cu gazul rusesc. (…) Trebuie sa oprim acest santaj cu gazul rusesc, care pur si simplu ne aduce înapoi în timp, în anii ’50. Putin a spus înca din 2005 ca vrea sa refaca URSS, mai departe vedem ca si-a alipit Republica Crimeea, Moldova este în mare pericol, între Odessa si Tiraspol sunt numai 108 kilometri. În ultimele zile, Republica Moldova a fost amenintata ca, daca va semna acordul de asociere cu UE, va avea de suferit. Va dau motive pentru care e prost pentru România în primul rând sa câstige socialistii. Pentru ca, iata, ne duc spre rusi”, a spus Macovei.


Ea a amintit ca socialistii au refuzat sa semneze o rezolutie a PE în care era criticata Rusia pentru agresiunea armata în Ucraina si care continea prevederi favorabile Moldovei si Georgiei si ca de Ziua Europei un grup apropiat presedintelui PSE, Serghei Stanisev, a ars în public steagul UE.


“Deci ei sunt cu rusii, foarte pe scurt. Noi nu mai vrem cu rusii, noi am fost cu rusii si nu mai vrem cu rusii, nu vrem cu bocancul în gura, vrem democratie, vrem libertate, vrem sa vorbim liber, sa circulam liber, sa avem drepturi, libertati”, a spus Macovei.


Totodata, europarlamentarul PDL a apreciat ca Republica Moldova ar trebui sa semneze cât mai repede acordul de asociere cu UE.


“Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru ca presiunile pe Moldova se vor accentua ca sa nu semneze acordul de asociere. Cu cât perioada e mai lunga pâna la semnare, cu atât presiunile vor fi mai mari si rusii vor avea timp de presiuni si de santaje. Va aduc aminte ca la fel au facut si cu Ucraina, înainte de semnare au crescut presiunile foarte mult pâna când Ianukovici (Viktor Ianukovici – n.r.) a decis sa nu mai semneze si asa a început, sa-i spunem, frumoasa, dramatica revolutie din Euromaidan”, a conchis Macovei.