împotrivadecispontamoderatoriVps 30 day trialobisnuit este pontaVps car rentalîncalcat s-auVps offerdepusa
Ultimele stiri
Home » Politica » Anunţul Parlamentului despre PRIMA MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta
Anunţul Parlamentului despre PRIMA MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta

Anunţul Parlamentului despre PRIMA MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta


Membrii Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor s-au reunit, luni, la ora 12.00, pentru a transa problema motiunii de cenzura depusa de PNL si au decis ca textul sa fie citit joi, urmând ca votul sa aiba loc peste o saptamâna. Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca motiunea de cenzura, depusa de PNL împotriva Guvernului Ponta, sa fie citita joi, 22 mai, iar dezbaterea si votul sa aiba loc luni, 26 mai, în plenul reunit.


PNL a depus textul motiunii saptamâna trecuta, numita “Opriti guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii!”, dupa ce au reusit sa strânga peste 200 de semnaturi, cu ajutorul altor parlamentari din Opozitie.  Principala nemultumire a liberalilor a fost faptul ca actuala guvernare nu si-a respectat angajamentele fata de reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale.


Cu toate acestea, opozitia nu se bazeaza pe suficiente voturi încât sa demita guvernul. Pentru acest lucru ar fi necesare 287 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, iar PNL, PDL, PPDD si deputatii si senatorii neafiliati nu au decât 251 de voturi. Cu toate acestea, textul motiunii de cenzura nu a fost semnat de niciun parlamentar PMP, asta desi Elena Udrea anuntase înca din februarie ca va sustine orice motiune împotriva Guvernului Ponta.


De asemenea, în textul motiunii de cenzura se mai reproseaza Guvernului faptul ca nu au mai sustinut proiectul legislativ privind prima intabulare a terenurilor agricole, dar si modul în care premierul a aparat baronii locali ai PSD acuzati de fapte de coruptie.


Antonescu: Victor Ponta nu a avut curaj, s-au încalcat Regulamente. Ponta delireaza


Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca prin aceasta amânare a dezbaterii motiunii de cenzura s-au încalcat Regulamentele Parlamentului si ca premierul Victor Ponta “s-a temut de o dezbatere serioasa”.


“Domnul Ponta este obisnuit sa vorbeasca singur ca la televizor, unde sunt moderatori tocmiti sa-i ridice osanele. Atragem atentia ca un Guvern care încalca regulamentele si spiritul parlarmanetar înseamna ca se teme sa vorbeasca despre guvernare”, a spus Antonescu.


Liberalul a adaugat ca premierul Ponta delireaza atunci când vorbeste de refacerea USL dupa 25 mai.